Demonstratorul LPGFS dezvoltat în cadrul proiectului va detecta bacteriile patogene E. coli în timp real. Cu o recunoastere mai accentuata a amenintarilor cauzate de bolile provocate de bacterii si izbucnirea lor potentiala în rândul comunitatilor dens populate, un dispozitiv biosenzor intrinsec, care poate efectua o identificare rapida si precisa a tipului de
infectie, este foarte solicitat sa raspunda unor astfel de situatii
dificile si sa controleze daunele bolile ar putea provoca. Un 'lowcost',
portabil (pentru a fi utilizat în conditii reale) si un detector de E. coli
sensibil de înalta calitate, vor fi binevenite pe piata.
Copyright 2018 INOE 2000. All rights reserved.
Consortiul de proiect alcatuieste un amestec excelent de actori europeni la nivel mondial care vizeaza producerea unei tehnologii noi care va fi transferata industriei echipamentelor medicale sub forma unui produs si a unui serviciu de detectare a bacteriilor patogene de ultima ora. Prin urmare, succesul proiectului va contribui semnificativ la cresterea competitivitatii europene, deoarece va ajuta IMM-urile din consortiu sa-si consolideze pozitia pe piata, sa sporeasca vânzarile si exporturile si sa avanseze în mod semnificativ tehnologia împotriva concurentilor.
Acest proiect va aduce IMM-urilor participante un acces larg la cunostinte si tehnologie pentru a crea o linie de productie de detectoare pentru bacterii patogene nu numai E. coli.
Senzor cu retea de lunga perioada în fibra optica pentru detectia E. Coli.
Acronim: ECOLISENS
Coordonator: Institului National de R&D pentru Optoelectronica, INOE 2000 - Romania
Ref.: MNET17/NMCS0042, Perioada: 01.06.2018-31.05.2020